Tarina

Tässä voit tutustua siihen, kuinka kauneimmat levolle.fi arkut ja uurnat saivat alkunsa ja miten voit kunnioittaa pois nukkuneen omaisen muistoa kaikkein parhaimmin. 

Arkun valinnalla on merkitystä.

Yrittäjä

Ensikosketuksen puutöihin muistan saaneeni neljävuotiaana. Korjasin silloin kapulatikkaiden katkenneen pienan kirveen hamarapuolella naulaamalla. Tikkaista tuli aikuisenkestävät. Puutöitä olen tehnyt siitä lähtien.

Taitoni karttui ja monipuolistui tekemällä. Nuorena aikuisena tein mm. täyspuisia perinteisin kestävin liitoksin koottuja ruokapöytiä ja tuoleja. Aikojen myötä olen valmistanut useita ruokailuryhmiä, lasivitriinejä ja muita huonekaluja, ovia, ikkunoita sekä neljän keittiön kaapistot. 

Isäni, joka oli ammatiltaan maanviljelijä mutta sielultaan puuseppä, antoi aikoinaan vinkin: "Ala tekemään ruumisarkkuja, niitä tarvitaan aina". Teinipoikaa ruumisarkku ei silloin liiemmälti innostanut. Myöhemmin, isäni kuoltua vuonna 1994, mielessäni kävi hänen kehotuksensa. Arkun tekeminen olisi ollut kunnioittava kiitos isälleni, mutta aikaa siihen ei ollut. 

Kuinka ollakaan, kahdeksan vuotta myöhemmin olin saanut työpaikan suuren suomalaisen arkunvalmistajan palveluksesta. Rakastamastani puutyöharrastuksesta oli tullut minulle ammatti. Työhöni kuului monipuolisia ja innostavia tehtäviä tuotannon johdossa, tuotesuunnittelussa ja myynnin tuessa. 

Kaukasen malli

Vuonna 2019 suunnittelin omia arkkumalleja. Samana vuonna sain tutustua Kaukasen malliin. Kaukasen malli on markkinoiden vanhin suomalainen perinnearkku. Se on toiminut esikuvana monelle myöhemmin markkinoille tulleelle yritykselle ja heidän mallistoilleen. Kaukasen mallin on kehittänyt Urjalan Tursassa Mauno Kaukanen 1940-luvulla. Mauno teki poikansa Pekan kanssa tätä arkkumallia pienessä verstaassaan täysin käsityönä. Kaukasen malli tunnetaan valikoidusta suomalaisesta honkamateriaalista, korkeasta käsityön laadusta ja käsin veistetyistä koristelistoista.

Tein sopimuksen Kaukasen perikunnan kanssa tämän arkkumallin valmistusoikeuksista ja käsityökaluista. Olen ylpeä siitä, että saan jatkaa tämän kaikkein alkuperäisimmän perinnearkun valmistusta. 

Alku

Perehtyessäni Kaukasen arkkumallin ja omien uurnamallieni valmistukseen aloin miettimään oman yrityksen perustamista. Takanani oli 16 vuoden kokemus arkkujen suunnittelusta ja tuotekehityksestä. Olin saanut tehdä hyvää yhteistyötä suomalaisten hautaustoimistojen ihmisten kanssa ja jonkin verran myös omaisten kanssa. Tunsin, että minulla on paljon annettavaa tälle alalle. Päätin perustaa yrityksen, joka valmistaa ja maahantuo laadukkaita arkkuja ja uurnia. Palvelen koko Suomen hautaustoimistoja toimittaen tuotteitani sopimuksen mukaan. Lähimmät toiminta-alueeni ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Satakunta. 

levolle.fi

Sana levolle vie ajatukset tyyneen rauhaan ja lepoon. Kaikki valmistamamme ja maahantuomamme arkut ja uurnat kuuluvat saman levolle.fi -merkin alle. Se takaa korkeatasoisen ja laadukkaan tuotteen, jota voi käyttää niin maahautauksessa kuin tuhkauksessakin. Yhtä paljon kuin olemme ylpeitä perinnearkku Kaukasen mallin valmistamisesta, olemme tyytyväisiä tämän laatumerkin piiriin kelpuutetuista tuotteista. 

Arkkujen ja uurnien suunnittelussa inspiraationi lähde on kaunis suomalainen luonto. Vapaasti kasvaneet luonnonmateriaalit puu, tuohi ja kasvikuidut ovat aitoja, ekologisia ja puhtaita raaka-aineita parhaimpien tuotteiden valmistamiseen. Niiden loistavat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa käsityövaltaisissa tuotteissa kuten arkuissa ja uurnissa. Suomalaista silmää miellyttävä muotoilu ja hillitty ulkoasu luovat yhdessä luonnonmukaisten raaka-aineiden kanssa yksinkertaisen kauniin malliston. Kukin mallistomme arkku ja uurna on olemukseltaan vainajaa kunnioittava ja on omalta osaltaan arvokkaasti saattamassa poisnukkunutta hänen viimeisellä maanpäällisellä matkallaan.

Läheisen hautaaminen on meitä jokaista liikuttava asia jossain elämämme vaiheessa. Tilaisuutena se on koskettava hetki, jolloin muistelemme poisnukkunutta yhdessä kaikkien läsnäolijoiden kesken. Kukin meistä haluaa tallentaa sen mieleensä herkkänä ja kauniina. Arkku on läheisemme viimeinen maanpäällinen leposija, jossa saatamme hänet viimeiselle matkalle. On tärkeää valita vainajan persoonaa lähellä oleva arkku, jolla voimme osoittaa kunnioitusta hänen muistolleen.

Mistä saa?

Voit rauhassa valita tilanteeseesi parhaiten soveltuvan tuotteen välilehdeltä Tuotteet. Käänny valintasi kanssa haluamasi hautaustoimiston puoleen. He asettavat läheisesi kauniisti levolle sinun valitsemaasi arkkuun. Hautaustoimiston ammattitaitoinen henkilökunta auttaa kaikissa hautaukseen liittyvissä kysymyksissä ja käytännön asioissa. 

Valitse luottavaisin mielin korkealaatuinen, kaunis ja ekologinen levolle.fi -tuote.