Arkut ja uurnat

Kaukasen malli


Jalohonka Kaukanen on Suomen perinnearkkujen markkinoiden vanhin ja alkuperäisin malli. Tämä artesaaniarkku valmistetaan suomalaisesta sertifioidusta honkapuusta täysin käsityönä. Arkussa ei käytetä lainkaan lastulevyä. Arkku on malliltaan jalkopäähän päin kapeneva. Myös sivujen koristemuodot kapenevat luoden näin silmää miellyttävän kokonaisuuden. Koristelistat ovat käsityönä veistetyt. Arkussa on pellavakankainen sisustus ja ruusuornamentilla koristettu peitto. Kaukasen mallit valmistetaan käsityönä Alastarolla Varsinais-Suomessa.
Puuarkut


Levolle.fi jalopuuarkut on valmistettu huolellisesti lajitellusta puutavarasta. Mallista riippuen runkomateriaalina on käytetty tammea tai honkaa. Myös pohjalevy on puuta, koska Levolle-arkuissa käytetä lainkaan lastulevyä.

Arkut ovat malliltaan jalkopäähän päin kapenevia. Sivujen koristemuodot on pidetty muodoiltaan yksinkertaisina ja kauniina.  Arkuissa on puuvillasisustus. Alla olevat jalopuumallit valmistetaan yhteistyökumppanimme tehtaalla.Verhoillut arkut


Levolle.fi verhoiltujen arkkujen runkomateriaali on kokonaan aitoa ja puhdasta havupuulevyä. Rungossa ei ole käytetty lainkaan lastulevyä tai muita prosessoituja raaka-aineita. Arkut ovat malliltaan jalkopäähän päin kapenevia. Verhoilukankaina on käytetty pellavaa tai puuvillaa. Arkuissa on puuvillasisustus. Verhoillut arkut valmistetaan mallista riippuen joko omalla verstaalla Suomessa tai yhteistyökumppanimme luona.


Uurnat


Valmistamme uurnat valikoidusta honkapuusta. Pintakäsittelemme ne ympäristöystävällisillä aineilla niin että puun oma syykuvio erottuu ja koristaa uurnan. Polku-sarjan uurnissa on jokin symboli tai luonnonläheinen koriste. Kaikki uurnamme on valmistettu käsityönä Suomessa.